En underbart god kycklingsallad...
Ingredienser
500 g pasta , penne2 dl crème fraiche
3 dl gräddfil
1 stor grillad kyckling (500 g urbenat kött)
3 paket bacon (à 140 g)
1 liten purjolök
2 röda paprikor
200 g fetaost
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
Pesto:
3 vitlöksklyftor
1 kruka basilika
50 g pinjenötter
1 dl olivolja
100 g finriven färsk parmesanost
2 krm salt
Till servering:
Oregano
Gör så här
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Spola i kallt vatten och låt rinna av. Blanda med crème fraiche och gräddfil.
Pesto: Skala och pressa vitlöken. Mixa basilikablad och pinjenötter. Häll i olivoljan, blanda ner parmesanost och vitlök. Smaka av med salt. Blanda ner peston i pastan.
Bena ur och skär kycklingen i bitar. Skär bacon i bitar och stek det knaprigt i stekpannan. Låt det sedan rinna av på hushållspapper.
Ansa och finstrimla purjolöken. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skär osten i små tärningar. Blanda pastan med kyckling, bacon, purjolök, paprika, fetaost. Smaka av med salt och peppar. Garnera med oregano.
Pesto: Skala och pressa vitlöken. Mixa basilikablad och pinjenötter. Häll i olivoljan, blanda ner parmesanost och vitlök. Smaka av med salt. Blanda ner peston i pastan.
Bena ur och skär kycklingen i bitar. Skär bacon i bitar och stek det knaprigt i stekpannan. Låt det sedan rinna av på hushållspapper.
Ansa och finstrimla purjolöken. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skär osten i små tärningar. Blanda pastan med kyckling, bacon, purjolök, paprika, fetaost. Smaka av med salt och peppar. Garnera med oregano.
Kommentarer
Trackback